Blog

STYLINGSTIPS | Styling met tweedehands accessoires

Laatst kocht ik op marktplaats oude koffers in verschillende maten en heb ik een super toffe kringloop/brocante/vintagewinkel ontdekt in Aduard Hangar050 , waar ik super mooie bruine flessen heb gevonden. Ik wilde ze graag een mooi plekje geven bij ons in huis en had al een tijdje in mijn hoofd om daarmee mijn bijkeuken te restylen. En afgelopen week had ik hier even tijd voor… mijn idee was om deze koffers bovenop mijn kast in de bijkeuken te zetten. En dit af te stylen met planten en manden. Voorheen lagen er tuinkussens bovenop de kast en leek het erg rommelig. Door nu zelfs de bijkeuken en de kast van de wasmachine te stylen lijkt alles lekker opgeruimd en is het veel gezelliger (als ik hier de was opvouw 😉 ). Deze mini metamorfose bracht mij op het idee om jullie ook hiermee te helpen en stylingstips te geven voor een mooie aankleding van jullie kasten. 

Jouw kast als stylingsobject

Als je een hoge kast in je huis neerzet ben je geneigd je te focussen op dat wat er allemaal in gaat. En vergeet je dat het juist super leuk is om de kast als stylinsobject te gebruiken. Het is namelijk een mooie hogere plek voor decoratie en het ziet er onwijs leuk uit. Ik geef je wat inspiratie vandaag!

Maar voordat ik stylingstips geef, heb ik nog een vraag aan jou…heb jij al op mij gestemd??? Als jij mijn blogs tof en inspirerend vindt, vergeet dan zeker niet om op mij te stemmen bij de Interieur & Design blog award 2017! Je hebt nog maar een paar dagen…alvast heeeeel erg bedankt voor jouw stem!

styling met accessoires

Tips voor het stylen van zo’n ‘hoog’ object

Hoe zorg je nou dat je de bovenkant van jouw kast mooi maakt zonder dat het één grote chaos wordt van alle spulletjes? Veel mensen vinden het moeilijk om hun open of ook dichte kast leuk in te richten.

  • Heel geschikt om op hoge kasten of planken te zetten: flessen, planten, lijstjes, vaasjes, koffers, maanden, opgestapelde boeken of een mooi klein lampje.
  • Varieer in hoogte, grootte en breedte van jouw accessoires en speel met de aantallen accessoires (kies voor oneven aantallen bijvoorbeeld; 3, 5 of 7 accessoires). Zo creëer je meer speelsheid en het geeft een hele andere look!
  • Op een hoge kast vind ik een hangende plant heel erg leuk. Het geeft kleur en wat meer body aan je kast.
  • Ook kun je kiezen voor ingelijste prints, foto’s of schilderijen. Zet er één grotere neer of combineer wat verschillende maten. Maak het persoonlijk door met veel foto’s in verschillende lijstjes te werken of neem oude lijsten van de kringloop en geef deze een verfje.
  • Ik vind het mooi om er een geheel van te maken, dit doe je door niet teveel te variëren in de kleuren van de spullen die er staan.

Al die mooie flessen vindt je natuurlijk wel bij woonwinkels, maar het is ook echt leuk om even bij de kringloop te gaan kijken. Al mijn flessen zijn vintage. Maar denk ook aan een mooie (oude) drankfles of een fles waar je een speciale herinnering bij hebt of gewoon omdat hij qua kleur mooi past.

styling met accessoires

Meer inspiratie

Ik heb hier nog meer leuke inspiratie beelden van prachtig ingerichte kasten. Ennnn niet vergeten om te stemmen hè?! Het kost jouw maar 1 minuutje, Stemmen kan op: Interieur & Design blog award 2017! Alvast heel erg bedankt!

Op mijn You Tube kanaal neem ik jullie deze week in VLOG #3 mee naar mijn bijkeuken. Deze heb ik ook meegenomen in de sfeer van ons huis en heb ik met accessoires gerestyled. Kijk hier en vergeet zeker niet te abonneren voor meer leuke inspirerende vlogs! Binnenkort komen de eerst DIY vlogs met super leuke KERST WINACTIES online dus blijf vooral kijken en lezen!

Fijne avond!Rianne Puur styling

Meer inspiratie

 

Bronnen:Kast   VTwonenkast Peuterkast Brocante kast 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments

Post a Comment

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten