Greenery groen PANTONE 15-0343 of plantenhuis groen is symbolisch voor een nieuw begin en de heraansluiting die we zoeken met de natuur en elkaar. De kleur Greenery is door Pantone  gekozen als kleur van het jaar 2017. Het is een frisse pittige geel-groene kleur die het gevoel van de eerste lentedagen oproept als het groen in de natuur herleeft, hersteld en vernieuwd. Zoals het bloeiende gebladerte en de weelderige natuur, roept de Greenery ons op om diep adem te halen, zuurstof binnen te laten en onszelf nieuw leven in te blazen.greenery pantone groen trend kleur 2017 interieur | interieurblog puur styling

” Niet zomaar GROEN, maar een verfrissende en revitaliserende kleur groen!”

De kleur Greenery groen is het neutraal van de natuur. Hoe meer wij mensen ondergedompeld zijn in het moderne leven, hoe groter onze hunkering naar de schoonheid en eenheid van de natuurlijke wereld. Hier worden we weer mens. We houden van de natuur en van het leven. We drinken groene thee. We eten veel groente en verbouwen zelf onze eigen groente op ons balkon, in een plantenhuis of in onze vensterbank. We denken steeds groener als het gaat om hergebruik, reparatie en circulaire productie. Een groene omgeving geeft ons rust en herstel. Groen is voor ons een symbool van veiligheid.

greenery pantone groen trend kleur 2017 interieur | interieurblog puur styling

“Greenery GROEN staat voor passie en vitaliteit.”

Eerder vertelde ik jullie over hoe ik trends zie en de toekomst van duurzaamheid. Deze groene kleur past hier natuurlijk uitstekend bij. We zien de grijsgroene kleur al veel in interieurs terug komen de afgelopen jaren, deze groene tint wordt steeds helderder. Vandaar dat ik ook denk dat deze greenery groen steeds meer in ons mode- en interieurbeeld gaat terug komen de komende jaren.
greenery pantone groen trend kleur 2017 interieur | interieurblog puur stylingBeelden van Pantone