Blog

lambrisering verven op muur en kast

DIY | Lambrisering verven op muur en kast

Heb jij ook behoefte om het in huis sneller gezelliger te maken deze tijd van het jaar? Het wordt zo gauw donker, de lampen gaan sneller aan en met kaarsen alleen redden we het niet. Ga Dan iets extra’s toevoegen in jouw interieur. En ga met kleur werken! Want door met kleur te werken kan je jouw huis weer een frisse boost geven. Bedenk van te voren goed welke kleur je gaat gebruiken. Wil je het wat intiemer maken kies dan voor donkerdere kleuren voor de donkere wintermaanden of wil je het wat lichter en frisser houden houdt het dan bij lichte en koelere kleuren. En om niet te vergeten… gebruik deze kleur(en) ook weer in jouw accessoires, zodat je meer eenheid creëert in jouw interieur. Wil je weten wat kleuren met je kunnen doen? Lees dan eerst mijn blog: KLEUR IN JE INTERIEUR.  Zelf ging ik ook aan de slag met mijn interieur. Maar ik ben niet zomaar mijn hele huis op stelten aan het zetten… ik heb namelijk binnenkort een leuk nieuwtje voor jullie, maar hier krijgen jullie zo snel mogelijk meer over te horen. Dus blijf vooral mijn sociale media in de gaten houden als je hier meer over te weten wilt komen! Ik ga het jullie vertellen in mijn tweede vlog… 🙂

Groen en grijs

Zelf hou ik heel erg van lichte kleuren gecombineerd met grijs en groen. Afgelopen week had ik besloten om het grijs blauwe te vervangen voor een groene tint en ik wilde iets bijzonders doen met mijn kast. Want ik hou ervan om niet standaard bijvoorbeeld een hele wand te verven, maar om iets er uit te laten springen in het interieur. Dit probeer ik in mijn interieuradviezen ook te doen bij mijn klanten, alleen ligt het er wel aan hoeveel lef je hebt. Dus heb je nog een zondagmiddag vrij, ga dan lekker net zoals mij aan de slag met het schilderen van een lambrisering en neem je meubilair gewoon in dezelfde tint lekker mee!

Lambrisering op de servieskast

Ik heb dus onze servieskast meegenomen in de lambrisering en voor de helft groen geverfd net als de muur. Dit geeft een leuk en gaaf effect bij ons in de keuken. Ook heeft de kast nu weer een soort van nieuwe start en een likje verf waardoor hij weer helemaal hip lijkt. De kleur past heel mooi bij de rest van het huis doordat ik heel veel gebruik maak van de kleur groen. Dit kun jij ook heel eenvoudig doen bij jouw in huis. Je hoeft echt geen pro-klusser te zijn om dit te doen. Het enige wat je nodig hebt is een platte kwast, kranten, een muurverfroller, een verfbak, meetlint, muurverf of kalkverf, schilderstape en ongeveer 3 uurtjes tijd. Het afplakken kost het meeste tijd, maar als je dit nauwkeurig doet ben je zo klaar met schilderen. Want voorbereiding is het halve werk 🙂

DIY Lambriseringlambrisering verven op muur en kast


Wat heb je nodig:

  • Verf (matte muurverf of kalkverf)
  • Platte kwast
  • Muurverf roller met verfbak
  • Kranten
  • Schilderstape
  • Meetlint
  • Potlood

Tijd:

  • 3 uur

Stap 1:

Meet met je meetlint ongeveer tot 120 cm over de gehele muur en je kast en zet kleine dunne streepjes. Of doe het met z’n tweeën, waarbij de één het meetlint op 120 cm zet, zodat de ander direct met het schildertape de lijn kan zetten op de wand en je meubelstuk.

Stap 2:

Leg de kranten op de grond waar je gaat verven.

Stap 3:

Schud je verf of roer het goed door.

Stap 4:

Ga met de kwast langs het schildertape en daarna vul daarna alles op met de roller. Gebruik bij het meubelstuk een kwast.

Stap 5:

Haal het schilderstape er vrij snel vanaf na het verven. En tata! Je bent klaar!

Ik hoop dat jullie dit ook een keer gaan proberen! Laat weten in de comments hoe jullie lambrisering is geworden. Of stuur mij gerust een leuke foto hiervan of taggen kan natuurlijk ook!

Zie hier mijn resultaat zoals je op mijn instagram vast ook al hebt gezien.

lambrisering verven op muur en kast

lambrisering verven op muur en kast

lambrisering verven op muur en kast

lambrisering verven op muur en kast

lambrisering verven op muur en kast

 

No Comments

Post a Comment

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten